Επίσκεψη στην ημιορεινή Αργολίδα, στο χωριό Κολιάκι Τραχείας και συγκεκριμένα στο οικογενειακό Τυροκομείο Κατσούλη.
Ένα τυροκομείο το οποίο έχει ξεχωρίσει στους 50 καλύτερους προορισμούς τυροκομείων στην Ελλάδα!
Παρακολουθήσαμε την τυροκομική παραγωγή Φέτας,Γραβιέρας,Κεφαλοτυριού,Μυζήθρας,Ανθότυρου και του Μαστιχωτού.
Μαστιχωτό είναι ένα τυρί μικρής παραγωγής το οποίο προσομοιάζει με το Χαλούμι ως προς την σύσταση του και την υφή του.Παράγεται όπως όλα τα τυριά τους αυστηρά από τοπικό αιγοπρόβειο γάλα και διατίθεται σε επιλεγμένα εστιατόρια και delicatessen, όπως και στο pidaliorestaurant.
Ιδρυτής του τυροκομείου ο κ.Βασιλης Κατσούλης αρχικά με την παραγωγή Φέτας και στην πορεία επεκτάθηκαν σε πιο μεγάλη ποικιλία τυριών. Άξιοι συμπαραστάτες του τα παιδιά του Θωμάς και Γαρυφαλλιά Κατσούλη οι οποίοι σπούδασαν στην Τυροκομική Σχολή στα Ιωάννινα και επέστρεψαν στο οικογενειακό τους Τυροκομείο για να συμβάλουν στην εξέλιξη του.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την μοναδική εμπειρία και φιλοξενία σας!!!
Συνεχίζεται…