Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Πέθανε ο «πατέρας» του πιο διάσημου φραπέ της Αθήνας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Χρήστος Λέντζος, ο οποίος ήταν ξακουστός για τον περίφημο φραπέ του.

Τι και αν ο φραπές έχει αντικατασταθεί με άλλους «μοντέρνους» καφέδες, όλη η Αθήνα και πιο συγκεκριμένα όλοι οι κάτοικοι Παγκρατίου, θα θυμούνται για πάντα τον Χρήστο Λέντζο.

Το μακρινό 1964, ο «μάστερ» του φραπέ άνοιξε ένα ζαχαροπλαστείο –  καφέ στο Παγκράτι. Ο καφές του δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον.

Η συνταγή του θρυλικού «φραπέ» του, παρέμενε μυστική για αρκετά χρόνια, με πολλούς να κάνουν εικασίες και να λένε πως ο καφές του περιείχε κρέμα γάλακτος, μαρέγκα και αυγά.

«Εκεί που καθόμουν, πειραματιζόμουν και μου ήρθε η ιδέα να ανακατέψω στο μίξερ τον καφέ με διαφορετική δοσολογία. Αυτό ήταν!»

Καφές – γαλακτομπούρεκο

Στην πραγματικότητα όμως, η δοσολογία ήταν μιάμιση κουταλιά της σούπας νέσκαφε και μια ολόκληρη κούπα ζάχαρη. Λόγω του άψογου «χτυπήματος» με μίξερ δημιουργούνταν ένα πλούσιο, πηχτό μείγμα. Για όσους ήθελαν μέτριο, ο Λέντζος προσέθετε μια κουταλιά καφέ από πάνω -γνωστό και ως «καπέλο»- για να μειώσει τη γλύκα.

«Το μαγαζί ξεκίνησε ως ζαχαροπλαστείο πολυτελείας το 1964. Φτιάχναμε πολύ ωραίες πάστες και τις σερβίραμε στον κόσμο μαζί με το καφεδάκι του. Μια ημέρα είχα μπει πίσω από τον μπουφέ επειδή έλειπε μια κοπέλα με άδεια. Εκεί που καθόμουν, πειραματιζόμουν και μου ήρθε η ιδέα να ανακατέψω στο μίξερ τον καφέ με διαφορετική δοσολογία. Αυτό ήταν!

Ο πρώτος φραπέ α λα Λέντζος σερβιρίστηκε και από τότε έγινε ανάρπαστος», έχει δηλώσει κάποτε, ο ίδιος.

Related posts

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού – Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου

ARGOLIDA-PROMO

Δημήτρης Πτωχός: «4,5 Εκατ. Ευρώ για τη Βελτίωση της Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο»

takis

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα; Τι ισχύει με το έθιμο στην Ελλάδα

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment