Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οκτώ νεκροί από σαλμονέλα σε πεπόνια σε ΗΠΑ και Καναδά

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τα μολυσμένα με σαλμονέλα  πεπόνια, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 8 νεκρούς (3 στις ΗΠΑ και 5 στον Καναδά) και 359 ασθενείς, 136 από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

Το ξέσπασμα σαλμονέλας από τα πεπόνια που πωλήθηκαν από μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου και παρά τις ανακλήσεις συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που συνέλεξε το CDC στις ΗΠΑ, 78 από 105 περιπτώσεις ανέφεραν έκθεση στο πεπόνι και 42 άτομα ανέφεραν συγκεκριμένα ότι έτρωγαν προ-κομμένο πεπόνι.

Τα πεπόνια που έχουν ανακληθεί είναι της μάρκας Malichita και Rudy πρoέλευσης Μεξικού, ενώ έχουν εκδοθεί πρόσθετες δευτερεύουσες ανακλήσεις για προϊόντα που παρασκευάστηκαν με χρήση ανακληθέντων πεπονιών και για προϊόντα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μαζί με τα ανακληθέντα πεπόνια.

«Ο πραγματικός αριθμός των ασθενών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος από τον αριθμό που αναφέρθηκε επειδή πολλοί άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς ιατρική φροντίδα και δεν ελέγχονται για σαλμονέλα. 

Υπολογίζεται πως για επιβεβαιωμένο ασθενή σε ξέσπασμα σαλμονέλας, υπάρχουν γενικά 28 μη επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 10.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν νοσήσει σε αυτό το ξέσπασμα σαλμονέλωσης.

cibum.gr

Related posts

Στο Ισραήλ βρήκαν τρόπο να παρασκευάζουν ποιοτικό αλεύρι από κατσίγαρο ελιάς

ARGOLIDA-PROMO

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί από επίθεση οδηγού αυτοκινήτου σε πλήθος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

ARGOLIDA-PROMO

«Θέλω να βρω δουλειά και δεν μπορώ, δεν με παίρνουν ούτε για να καθαρίζω τουαλέτες

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment