Image default
TECH NEWS

Ξεκινάει το κυνήγι χρηστών πειρατικών συνδρομών μέσω IP! Φυλακή και πρόστιμο 15.000 ευρώ

Η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ξεκινά το κυνήγι χρηστών πειρατικών συνδρομών που διαθέτουν παράνομα συστήματα συνδρομητικής τηλεόρασης, λίγο μετά την εξάρθρωση κυκλώματος πειρατών συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, τα κέρδη του οποίου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες ανακοινώσεις φθάνουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Στη κατοχή του κυκλώματος υπάρχουν πλήθος χειρόγραφες και ηλεκτρονικές λίστες, πελατολόγια και ονόματα ιδιωτών που είχαν εγκαταστήσει έναν ειδικό layer για να αποκτήσουν πρόσβαση στα συνδρομητικά κανάλια. Σύμφωνα με δηλώσεις στο dnews.gr του δικηγόρου Νίκου Σιαμάκη, το δύσκολο για την εισαγγελία είναι να αποδειχθεί ότι είχε ο συγκεκριμένος άνθρωπος τον αποκωδικοποιητή ή χρησιμοποιούσε τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης. Γιατί το να λες εσύ ότι αυτός είναι πελάτης μου δε σημαίνει κάτι. Όσοι είχαν τους συγκεκριμένους αποκωδικοποιητές τους έχουν πετάξει.

Παράλληλα ο κ. Σιαμάκης αναφέρει ότι θα ψάξουν να βρουν ποιες IP συνδέθηκαν στο συγκεκριμένο λογισμικό. Με την IP υπάρχει το πρώτο τεκμήριο για να ξεκινήσει η έρευνα και να παραπεμφθούν αυτοί που χρησιμοποίησαν τα εν λόγω λογισμικά, μόνο με τη λίστα δεν γίνεται κάτι.

Αν βρίσκεται στο εξωτερικό ο πάροχος του server τότε το πράγμα γίνεται πιο δύσκολο γιατί πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τη συγκεκριμένη χώρα και θα πάρει πολύ καιρό για να ξεκαθαρίσει. Παράλληλα, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ξεκλείδωτων Wi-Fi όπου θα πρέπει η δικαιοσύνη να αποδείξει ότι ο ιδιοκτήτης αυτής της IP συνδέθηκε στο παράνομο λογισμικό και όχι κάποιος άλλος, συμπληρώνει. Οι ποινές ξεκινούν από 1 μήνα φυλάκιση και 15.000 ευρώ πρόστιμο και μπορεί να φθάσουν και τα 5 χρόνια.

Related posts

Πάτρα: Μάστιγα οι απάτες από τα eshop… μαϊμούδες – Άλλα πληρώνουν, άλλα τους στέλνουν

ARGOLIDA-PROMO

6η διεθνής έκθεση VERDE.TEC: 29 – 31 Μαρτίου 2024

ARGOLIDA-PROMO

Χωρίς ταυτότητα σε δημόσιες υπηρεσίες: Από τον Απρίλιο ξεχνάμε ΑΔΤ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment