Image default
ΑΡΓΟΛΙΔΑ

«Γ. Γαβρήλος: Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης των μικρών ιδιωτικών ιατρικών εργαστηρίων

Την θηλιά στον λαιμό βάζει η Κυβέρνηση στα μικρά και μεσαία ιατρικά εργαστήρια της χώρας, με την απαίτηση του λεγόμενου clawback, που οδηγεί σε λουκέτα τις συγκεκριμένες, μονοπρόσωπες στην πλειοψηφία τους επιχειρήσεις, σε απώλεια θέσεων εργασίας και σε οικονομικό αδιέξοδο, βάζοντάς τους να πληρώσουν το χρέος του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

Δεν είναι λίγες πια οι περιπτώσεις όπου τα μικρά διαγνωστικά κέντρα και μικροβιολογικά εργαστήρια αναγκάζονται να κλείσουν, ενώ οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται φορτωμένοι με τεράστια χρέη, λόγω των κυβερνητικών απαιτήσεων, και τελικά οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν ούτε σύνταξη να πάρουν, ώστε να επιβιώσουν.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναζητά λύση στο πρόβλημα, με συστηματική και ουσιαστική διαβούλευση, αλλά με τον ν. 5102/2024 προχωρά σε περαιτέρω εκβιασμό και επιβάλλει εξοντωτικές κυρώσεις τους εργαστηριακούς γιατρούς των μικρών μονάδων, ενώ, αντίθετα, ευνοεί σκανδαλωδώς τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ απαντώντας στην απεργία διαρκείας των εργαστηρίων και στην ανάγκη τους για άμεσες λύσεις κατέθεσε σήμερα τροπολογία που προτείνει συγκεκριμένα μέτρα διεξόδου από αυτή την ασφυκτική κρίση. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση προτείνει πρώτον, την περαιτέρω ρύθμιση των συσσωρευμένων χρεών και δεύτερον την πλήρη απαλλαγή, των μικρών και μεσαίων αυτών επιχειρήσεων, από το επαχθέστατο και άδικο αυτό μέτρο του clawback.

Σκοπός είναι η διάσωση του τεχνητού χρέους που έχουν επωμιστεί τα μικρά εργαστήρια, η διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και η επαναφορά του κύρους των επαγγελμάτων υγείας.

Είναι πλέον προφανές πως οι κυβερνητικές πολιτικές θέλουν να προκαλέσουν κρίση ανταγωνισμού στον κλάδο, οδηγώντας σε κλείσιμο τα μικρά εργαστήρια και αφήνοντας όρθιες μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις να παίρνουν όλη την μερίδα του λέοντος. Για μας, σημειώνει ο Γιώργος Γαβρήλος, η βιωσιμότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στον χώρο της Υγείας, ενισχύει το ευρύτερο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και λειτουργεί υπέρ της ισότιμης και καθολικής πρόσβαση των ασφαλισμένων, ιδίως στην περιφέρεια της χώρας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται την Υγεία σα να αποτελεί πεδίο πλουτισμού για τους λίγους, την ώρα που ακυρώνει δικαιώματα δωρεάν περίθαλψης και βάζει τον κόσμο να πληρώνει συνεχώς παραπάνω.

Related posts

Μεγάλη Παρασκευή στο Άργος

ARGOLIDA-PROMO

Γ’ Εθνική: Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής (21/1) και οι βαθμολογίες

ARGOLIDA-PROMO

Εορτασμός των Θεοφανίων στο λιμάνι του Ναυπλίου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment