Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αιμορραγούν» λιανεμπόριο και εστίαση από την έλλειψη προσωπικού

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού σε νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και της εστίασης να αναζητούν  εργαζόμενους προκειμένου να διασφαλίσουν την λειτουργία των καταστημάτων τους.

Το εγχείρημα όμως αποδεικνύεται πολύ δύσκολο στην πράξη, ενώ η λειτουργία των καταστημάτων μόνο απρόσκοπτη δεν είναι, αφού οι εργαζόμενοι που λείπουν από τους δύο κλάδους υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες. 

Από τα σούπερ μάρκετ λείπουν 8.000 εργαζόμενοι

Όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε στις αρχές Δεκεμβρίου από το βήμα συνεδρίου ο πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεώργιος Δουκίδης, το μεγαλύτερο «αγκάθι» που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα είναι η έλλειψη εργαζομένων.

Αυτόματα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της οργανωμένης λιανικής για τη νέα χρονιά είναι η εύρεση προσωπικού.

Από την εστίαση λείπουν 10.000 ντελιβεράδες

Σε απόγνωση βρίσκονται την ίδια ώρα και οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, μετρώντας μεγάλα κενά σε όλα τα πόστα των επιχειρήσεών τους.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον κλάδο της εστίασης τα τελευταία χρόνια, ιδίως όσο ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις θέσεις εργασίας που χρειάζονται για να καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από την «έκρηξη» του τουρισμού.

Related posts

Στα 3 ευρώ ο καφές στο χέρι – Γιατί αυξάνεται ξανά

ARGOLIDA-PROMO

Το Μάιο του 2025 επιστρέφει στο Ναυπλίου το Mediterranean Yacht Show για τη 10η διοργάνωσή του

ARGOLIDA-PROMO

Ψητό Λεμόνι:Tα πιο απολαυστικά μπουκέτα για την Ημέρα των Ερωτευμένων

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment