Image default
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητικός Όμιλος Ερμιονίδας Χαράξαμε… δρόμο για να βρεθούμε ψηλά

«Χαράξαμε… δρόμο για να βρεθούμε ψηλά, να συνεχίσουμε αυτή την πορεία με περισσότερο μεράκι, υπομονή, επιμονή και στήριξη στο πλάνο»

Ο ΑΟ Ερμιονίδας ξεκίνησε από το προηγούμενο καλοκαίρι μια νέα προσπάθεια σε όλα τα τμήματα και «χάραξε»… δρόμο που οδήγησε σε επιτυχίες μέσα στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια, με στόχο να συνεχίσει ο σύλλογος σε πορεία παραγωγής παικτών, αλλά και διακρίσεων, με στήριξη από την περιοχή μας και γενικότερα από την τοπική κοινωνία.

Αυτό είναι και το μήνυμα του team manager της ομάδας μας, Γιώργου Θωμά και του γενικού αρχηγού του ΑΟ Ερμιονίδας, Γιάννη Σκούρτη, οι οποίοι μιλάνε για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, ενώ στέκονται και στην επόμενη ημέρα, καθώς μέσα στον Ιούνιο θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση του συλλόγου. «Χαράξαμε… δρόμο για να βρεθούμε ψηλά, να συνεχίσουμε αυτή την πορεία με περισσότερο μεράκι. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και στήριξη απ’ όλους στο πλάνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η ανδρική ομάδα του ο ΑΟ Ερμιονίδας αγωνίστηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, όντας στην 1η θέση της βαθμολογίας σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, ενώ πήρε μέρος και στο Final-4 του Κυπέλλου στην Ένωσή μας. Η ομάδα μας είχε διακρίσεις και στα τμήματα των ακαδημιών της, σε αγόρια και κορίτσια, με την παραγωγική διαδικασία να είναι πάντα σε πρώτο πλάνο για τον ΑΟ Ερμιονίδας.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιώργου Θωμά (team manager):

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον ΑΟ Ερμιονίδας να φτάνει στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ, ενώ αγωνίστηκε και στο Final-4 του Κυπέλλου. Αγωνιστικά τι πρόσημο έχει ο απολογισμός για την ομάδα, βάσει των στόχων που έθεσε ο σύλλογος από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, της πορείας που «έγραψε» ο ΑΟ Ερμιονίδας μέσα στη χρονιά και των υποχρεώσεων που θα ακολουθήσουν;

«Σίγουρα, το πρόσημο του απολογισμού για την ομάδα μας είναι θετικό, παρότι το τέλος της σεζόν μας άφησε μία πικρή… γεύση, με την έννοια ότι κερδίσαμε με κόπο και ιδρώτα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς το πλεονέκτημα έδρας, αλλά δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε και να το… εξαργυρώσουμε με τον τίτλο στον 3ο τελικό του πρωταθλήματος.

Παρ’ όλα αυτά, οι στόχοι που είχαμε θέσει το περασμένο καλοκαίρι, επιτεύχθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Η ομάδα μας ήταν άκρως ανταγωνιστική, έπαιξαν σ’ αυτήν μόνο παιδιά από τον δήμο μας, τα περισσότερα να διανύουν πολύ νεαρή ηλικία. Ο σύλλογός μας έβγαζε υγεία μέσα και έξω από τις γραμμές του παρκέ και έτσι μπορούμε να πούμε ότι ανάγκασε τον κόσμο μας, ειδικά προς το τέλος της περιόδου, να γεμίσει τις κερκίδες στο γήπεδό μας».

Μπορείς να αναφέρεις κάποιες στιγμές που έζησες κατά τη διάρκεια της σεζόν και έχουν μείνει για κάποιους λόγους «χαραγμένες» στο μυαλό σου;

«Μπορεί κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, στις νίκες και στις ήττες, να καταγράφεται η κορύφωση των συναισθημάτων που ζει κάποιος σε μια ομάδα, αλλά εμένα θα μου μείνουν όλες οι καθημερινές στιγμές που περάσαμε με τα παιδιά και τον κόουτς Καλαϊτζάκη, στο γήπεδο, στις προπονήσεις και στις συζητήσεις μας. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα να το διαχειριστώ, διότι είχα μάθει στο παρελθόν, τόσα χρόνια, να τα βλέπω όλα από την πλευρά του παίκτη. Οπότε, από το νέο πόστο που είχα στον σύλλογο ως team manager, έπρεπε να μπει το ένστικτο λίγο πιο πίσω και να λειτουργώ περισσότερο με τη λογική. Εδώ να αναφέρω ότι προτιμώ να παίζω, απ’ το να παρακολουθώ τα παιχνίδια απ’ τον πάγκο, το 2ο είναι πολύ πιο αγχωτικό και ψυχοφθόρο».

-Ο ΑΟ Ερμιονίδας βλέπει, πλέον, την επόμενη ημέρα, όπως επιτάσσει ο αθλητισμός, έχοντας και πολλά νέα παιδιά στις τάξεις του, που επανδρώνουν και τις ακαδημίες. Πώς θα πορευτεί ο σύλλογος στο μέλλον; Ποια θα είναι η φιλοσοφία της δουλειάς που γίνεται;

«Ο στόχος είναι να περπατήσουμε στον δρόμο που έχουμε ξεκινήσει να χαράζουμε από την προηγούμενη χρονιά. Δηλαδή να δημιουργήσουμε ξανά ένα σύνολο κυρίως με… δικά μας παιδιά, να έχουμε μια νεανική ομάδα, κάνοντας λίγες αλλαγές στο ρόστερ μας, και με βασικό μας “εφόδιο” τη σκληρή δουλειά, στοχεύοντας μόνο στη βελτίωσή μας. Όλα αυτά προϋποθέτουν, βέβαια, να συνεχιστεί η διοικητική σταθερότητα στον σύλλογο, παραμένοντας και ο κόουτς στην ομάδα.

Χρειαζόμαστε, σίγουρα, ενίσχυση με ανθρώπους που θα βρίσκονται κοντά και γύρω απ’ την ομάδα, προκειμένου να βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν, όχι απαραίτητα στον οικονομικό τομέα.

Θέλω να πω ένα μεγάλο “μπράβο” και “ευχαριστώ” στα παιδιά για την προσπάθεια στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Για εμένα… τρύπησαν το “ταβάνι” τους αρκετές φορές και είμαι περήφανος γι’ αυτούς.

Τα παιδιά μαζί με τον κόουτς έφτασαν μια νέα ομάδα που ξεκίνησε για να μπει στην πρώτη πεντάδα, να διεκδικήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο, να είναι αήττητη στην έδρα της έως και το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, έχοντας δημιουργήσει, πάνω απ’ όλα, μια όμορφη παρέα. Σίγουρα, όλα αυτά δε θα ήταν δυνατά για εμάς, χωρίς τις προσπάθειες της διοίκησης και των ανθρώπων που βρίσκονται και τρέχουν γύρω από την ομάδα.

Η ομάδα τώρα ξεκινάει, χρειάζεται υπομονή, επιμονή και στήριξη απ’ όλους στο πλάνο».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιάννη Σκούρτη (γενικός αρχηγός):

Ο ΑΟ Ερμιονίδας αγωνίστηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΚΣΑΚ και στο Final-4 του Κυπέλλου, κάνοντας όλη τη σεζόν μια πολύ καλή πορεία. Ποια είναι τα στοιχεία που συνέβαλαν στο να έχει ο σύλλογος ανταγωνιστική παρουσία, με βάση και τον σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι;

«Το πιο σημαντικό είναι η πολλή δουλειά από τα παιδιά και τον κόουτς και η καλή συνεργασία που υπήρχε ανάμεσα σε όλους μας με το αγωνιστικό τμήμα. Όταν λέω “όλους μας” εννοώ τη διοίκηση και όλα τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου που ήταν κοντά στην ομάδα, προσπαθώντας να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ.

Το περασμένο καλοκαίρι ξεκινήσαμε το “χτίσιμο” μιας νεανικής ομάδας, αποτελούμενη από παιδιά της περιοχής μας και δημιουργήθηκε ένα δυνατό σύνολο σε όλους τους τομείς και απ’ αυτούς που ήταν στο παρκέ και από τους υπόλοιπους. Τα παιδιά είδαν και ένιωσαν ότι με σκληρή και μεθοδική δουλειά δημιουργήθηκε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ευχαριστήσω, εκτός από τον κόουτς Άκη Καλαϊτζάκη, τους παίκτες και όλα τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος, τους προέδρους μας Βαγγέλη Δημαράκη, Μάκη Πουλή και όλη τη διοίκηση για όσα προσέφεραν και αυτή τη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω, ακόμα, τον Γιώργο Θωμά (team manager), που έκανε τα πάντα για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια, τους προπονητές μας στις ακαδημίες, Βαγγέλη Πεταλά, Γιάννη Κοντογιάννη, τον υπεύθυνο στα αναπτυξιακά τμήματα Βερνάδο Ζώτο, που ήταν πάντα “παρών”, τον φροντιστή μας Μιχάλη Μερτύρη, τους ανθρώπους μας που ήταν στη γραμματεία και στη λειτουργία του φωτεινού πίνακα στα εντός έδρας παιχνίδια, όλους τους γονείς και όσους βοήθησαν ειδικά στα τμήματα υποδομής, όπως τον Μάκη Πηλιούρη, τον υπεύθυνο Τύπου και social media manager, Λευτέρη Δαγρέ, για το έργο του σε θέματα επικοινωνίας και Ενημέρωσης, την Αργυρώ Κρητικού και τη Δήμητρα Δημαράκη-Κρητικού για τη γραμματειακή υποστήριξη και τις νομικές υπηρεσίες».

Η ομάδα δίνει βάρος στις ακαδημίες και γενικότερα στην παραγωγική διαδικασία νέων και ταλαντούχων παικτών. Τι να περιμένουμε απ’ τον ΑΟ Ερμιονίδας την επόμενη ημέρα για τα τμήματα υποδομής;

«Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τον σύλλογό μας τα τμήματα υποδομής. Τα νέα παιδιά των ακαδημιών μας είναι το “αύριο” της ομάδας μας και της κοινωνίας μας. Θέλουμε να δούμε περισσότερα παιδιά στο γήπεδο και με μεγαλύτερο κέφι για άθληση. Εμείς ως σύλλογος θα κοιτάξουμε να τους δώσουμε τα “εφόδια” που πρέπει και να τους δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να αθληθούν και έτσι να γίνουν δέκτες και όλων των οφελών απ’ αυτή την ενασχόληση. Στόχος μας είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάνουν το παραπάνω… βήμα, αλλά μας ενδιαφέρει και ο παιδαγωγικός χαρακτήρας, καθώς θέλουμε οι νεαροί αθλητές να αποκτήσουν τα σωστά ιδανικά που θα τους βοηθήσουν γενικότερα στη ζωή τους».

Πώς κύλησαν, από οργανωτικής πλευράς, τα πρωταθλήματα της Ένωσή μας και ο θεσμός του Κυπέλλου, που επανήλθε ως διοργάνωση; Τι θα μπορούσε να βελτιωθεί στο μέλλον;

«Νομίζω ότι με βάση τα όσα είδαμε στα περισσότερα γήπεδα, η οργάνωση των αγώνων ήταν σε καλό επίπεδο. Έγιναν πολύ καλά παιχνίδια και το σημαντικό είναι πως παρακολούθησαν τους αγώνες και πολλοί φίλαθλοι. Εμείς ως ΑΟ Ερμιονίδας είχαμε καλή συνεργασία με όλους, με την ΕΣΚΑΚ, με τις υπόλοιπες ομάδες, με τους διαιτητές. Στόχος μας είναι η πρόοδος του μπάσκετ και του αθλητισμού, μ’ αυτό το σκεπτικό λειτουργούμε και συμμετέχουμε στις διοργανώσεις. Ελπίζουμε και στο μέλλον να συνεχιστεί αυτό, ώστε με τον διάλογο και με τον σεβασμό, να γίνουν και άλλα βήματα ανάπτυξης».

Ποιο είναι το μήνυμα του ΑΟ Ερμιονίδας στον κόσμο, που ήταν και φέτος κοντά στον σύλλογο και σε όσους είναι δίπλα στην ομάδα;

«Καταρχάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής μας και όχι μόνο για τη στήριξη του και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Θέλουμε τον κόσμο μας να είναι κοντά στην ομάδα, να αγκαλιάσει τον σύλλογο.

Οι φίλαθλοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι σ’ έναν αθλητικό οργανισμό. Επιθυμούμε να είναι δυναμική η παρουσία των μελών μας και των φίλων μας και στη γενική συνέλευση που θα ακολουθήσει.

Θέλουμε κόσμο κοντά μας, που να μπορεί να βοηθήσει και σε διάφορα πόστα γύρω από την ομάδα, όπως και στα τμήματα υποδομής. Μόνο οφέλη έχει η ενασχόληση των παιδιών μας με τον αθλητισμό.

Εδώ να πούμε ένα ξεχωριστό “ευχαριστώ” σε όλους τους χορηγούς μας, η προσφορά είναι πάντα πολύτιμη, στη Δημοτική Αρχή για τη συνδρομή της, αλλά και στον Γιάννη Λίτσα, ο οποίος ήταν πάντα… εκεί, όποτε του ζητήθηκε να βοηθήσει σε θέματα που αφορούσαν το κλειστό γήπεδο».

Related posts

Μ. ΧΕΙΛΑΡΗ: ΝΕΟ “ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙ” ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

ARGOLIDA-PROMO

Πυροβολισμοί οπαδών σε αγώνα βόλεϊ – Ένας τραυματίας

ARGOLIDA-PROMO

8ο «Rally Regularity Σικυωνίων–ΙΚΤΕΟ Κιάτου» την Κυριακή 31 Μαρτίου

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment