Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έξυπνες επιχειρήσεις: Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα

Επιχειρηματικές ιδέες του μέλλοντος

Διάφορες τάσεις που έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο εξωτερικό, “προοικονομούν” τον σχηματισμό νέων αγορών και στη χώρα μας

Πάμε αμέσως να δούμε κάποιες ιδέες που συγκεντρώσαμε 

Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η στροφή προς την πράσινη ανάπτυξη και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα “ζωγραφίζουν” ένα μέλλον με πρωταγωνιστές τα ηλεκτρικά οχήματα!

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους πολλά ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, τα οποία φαίνεται να αυξάνονται με τον καιρό.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στη χώρα μας σταθμοί αποκλειστικά για την φόρτιση οχημάτων, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, καθώς η ανάγκη γι’ αυτούς δεν είναι ακόμα αρκετά μεγάλη.

Οι συγκεκριμένοι σταθμοί, όμως, αναμένεται σε λίγα χρόνια να αποτελέσουν τα βενζινάδικα τους μέλλοντος.

Εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας (VR)

Φεύγοντας από την πράσινη ενέργεια, μεταφερόμαστε στην… ψηφιακή εποχή!

Η εικονική πραγματικότητα είναι η νέα τάση της digital εποχής και, απ’ ότι φαίνεται, ήρθε για να φέρει τα πάνω κάτω στους κλάδους της ψυχαγωγίας, της τηλεόρασης, των αγορών, των εξομοιωτών πτήσεων, ακόμα και της ιατρικής.

Ειδικά μετά την ανακοίνωση του metaverse του Ζούκερμπεργκ, ο “πυρετός” του VR επανήλθε ακόμα πιο δυνατά, και αυτή τη φορά, δεν προβλέπεται να κατευναστεί.

Στο πλαίσιο όλων αυτών, φαίνεται ότι πολλές επιχειρήσεις του μέλλοντος θα σχετίζονται με εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας.

Αν, λοιπόν, διαθέτεις προγραμματιστικές γνώσεις, ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να ασχοληθείς με την ανάπτυξη παιχνιδιών νέας γενιάς ή άλλων λογισμικών VR.

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να είσαι προγραμματιστής, για να κάνεις κάτι σχετικό με τις τεχνολογίες της εικονικής πραγματικότητας, καθώς αρκετές έξυπνες και κερδοφόρες επιχειρήσεις μπορούν να βασιστούν σε αυτές.

Για παράδειγμα, μπορείς να:

  • ασχοληθείς με το content creation σχετικά με την εικονική πραγματικότητα,
  • να ανοίξεις ένα κατάστημα πώλησης αξεσουάρ, όπως VR γυαλιά και headsets, ή
  • να δημιουργήσεις ένα κέντρο ψυχαγωγίας VR!

Drop Shipping

Έχεις ακούσει καθόλου για το Drop Shipping;

Το Drop Shipping είναι μια σύγχρονη μέθοδος ηλεκτρονικού εμπορίου, που δίνει την ευκαιρία στον λιανέμπορο να πουλάει προϊόντα σε πελάτες, κατόπιν συνεργασίας με κάποιον χονδρέμπορο, χωρίς να διαθέτει δική του αποθήκη ή στοκ.

Ο έμπορος – λιανέμπορος, δηλαδή, διαφημίζει τα προϊόντα μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το eBay, το e-shop, κ.λπ., και δέχεται παραγγελίες σε λιανική τιμή πώλησης.

Έπειτα, παραγγέλνει τα προϊόντα από τον χονδρέμπορο – dropshipper σε χονδρική τιμή και ο τελευταίος τα προωθεί ταχυδρομικά προς τον πελάτη.

Για να γίνει λίγο πιο κατανοητό, ας δούμε τα βασικότερα πλεονεκτήματα του Drop Shipping:

  • Δεν απαιτεί φυσικό κατάστημα – αποθήκη.
  • Δε χρειάζεται αρχικό κεφάλαιο για αγορά προϊόντων και άρα, ελαχιστοποιείται το ρίσκο.
  • Δεν αναλαμβάνεται από τον έμπορο – λιανέμπορα η διαδικασία αποστολής των προϊόντων στους πελάτες.

Η συγκεκριμένη αποτελεί μία πολύ καλή ιδέα για όσους αναζητούν έξυπνες επιχειρήσεις μέσω ίντερνετ.

Pet business

Η αύξηση των ιδιοκτητών κατοικιδίων, που λατρεύουν τα ζωάκια τους όπως ένα παιδί ή τον σύντροφό τους, έχει οδηγήσει στην ταχεία ανάπτυξη της αντίστοιχης βιομηχανίας.

Οπότε, μία επιχείρηση με προϊόντα ή υπηρεσίες για κατοικίδια μπορεί να σου εγγυηθεί αυξημένη ζήτηση από την αρχή.

Μπορείς, λοιπόν, να επιλέξεις μέσα από πολλές καινοτόμες και έξυπνες επιχειρήσεις για ζωάκια, όπως ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας (day care) σκύλων, ένα φούρνο για λιχουδιές ή μια επιχείρηση εξατομικευμένων προϊόντων και αξεσουάρ!

Αγορά και πώληση μεταχειρισμένων στο διαδίκτυο.

Μία τάση που ξεκίνησε από το εξωτερικό πριν από αρκετά χρόνια και τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να κατακτά έδαφος και στην Ελλάδα είναι η αγορά και μεταπώληση προϊόντων στο διαδίκτυο.

Στο εξωτερικό και, κυρίως, στις ΗΠΑ, η αναζήτηση thrifted, δηλαδή μεταχειρισμένων αντικειμένων, σε thrift stores, flea markets, garage sales, κ.λπ., από τους λεγόμενους thrift hunters και η μεταπώλησή τους σε ιστότοπους όπως το eBay, είναι εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική.

E-shop με χειροποίητα είδη

Σου αρέσει να κατασκευάζεις ιδιαίτερες δημιουργίες, όπως μοντέρνα διακοσμητικά σπιτιού, αρωματικά κεριά, πρωτότυπα σαπούνια, μοναδικά παιχνίδια, custom αξεσουάρ κατοικιδίων, παραδοσιακά αναμνηστικά δώρα, προϊόντα περιποίησης, κ.ά.;

Γιατί να μην φτιάξεις το δικό σου e-shop για να τα πουλάς;

Αν και υπάρχουν πολλές πλατφόρμες, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να πουλήσεις τα χειροποίητα προϊόντα σου, όπως είναι το Etsy, αξίζει πολύ περισσότερο να έχεις το δικό σου e-shop.

Έτσι, θα σου είναι πιο εύκολο να προωθήσεις τα προϊόντα σου και, γενικά, το brand σου, ενώ δεν θα χρειάζεται να δίνεις προμήθεια σε άλλη πλατφόρμα για κάθε πώληση που πραγματοποιείς.

Μία επιχείρηση που λείπει από την Ελλάδα, είναι η διοργάνωση online εκδηλώσεων!

Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτό, θα είσαι υπεύθυνος για τη διαχείριση και υποστήριξη σε webinars, διαδικτυακές ημερίδες, τηλεδιασκέψεις, συνέδρια, κ.λπ., μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών, όπως Zoom, Microsoft Teams, Webex, Google Meet, κ.ά.

Αν, λοιπόν, είσαι οργανωτικός και εξοικειωμένος με τις συγκεκριμένες πλατφόρμες, τότε αυτή είναι μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα, που, ίσως, να σε ενδιαφέρει.

Related posts

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ¨ Είμαστε πίσω το κεντρικό κράτος δεν δίνει τα κατάλληλα κονδύλια ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ARGOLIDA-PROMO

Λουκέτο σε γνωστό καφέ – «Ξέχασαν» να διαβιβάσουν στην ΑΑΔΕ 1.890 αποδείξεις

ARGOLIDA-PROMO

Παράταση στη διασύνδεση POS

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment