Image default
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Επίδομα θέρμανσης: Έως 1.000 ευρώ η ενίσχυση – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις

Έως 1.000 ευρώ η ενίσχυση για όλα τα είδη καυσίμων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων 

Yψηλότερο κατά 25% θα είναι φέτος το επίδομα θέρμανσης για τους καταναλωτές που θα χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, η οποία θα προβλέπει επιδότηση για όλες τις μορφές θέρμανσης: πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να λάβουν για τη χειμερινή περίοδο 2024-2025 περίπου 1.300.000 νοικοκυριά. Το ελάχιστο ποσό του επιδόματος θα παραμείνει στα 100 ευρώ, ενώ το μέγιστο όριο θα είναι τα 800 ευρώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, σε περιοχές της χώρας όπου οι κλιματικές συνθήκες θα είναι δυσμενέστερες, το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά 25% και το ανώτατο όριο θα φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί στους δικαιούχους σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα πληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου (περίπου το 60%) και η δεύτερη (το υπόλοιπο 40%) στο τέλος του χειμώνα.

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Τα όρια ετήσιου εισοδήματος δεν αναμένεται να αλλάξουν και συγκεκριμένα θα είναι:

  • Για τον άγαμο ανέρχονται σε 16.000 ευρώ
  • Για έγγαμους χωρίς τέκνα 24.000 ευρώ συνολικά
  • Για μονογονεϊκές οικογένειες το βασικό όριο χωρίς την προσαύξηση των ορίων για κάθε εξαρτώμενο τέκνο θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.
  • Το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους δικαιούχους θα ανέρχεται σε 200.000 ευρώ ενώ για τους έγγαμους το όριο θα είναι 300.000 ευρώ.

Related posts

Αναβλήθηκε για μια μέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων

ARGOLIDA-PROMO

Ε.Ο. ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΣΕ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

ARGOLIDA-PROMO

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment