Image default
ΑΡΓΟΛΙΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δήμος Άργους-Μυκηνών 

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται μέχρι αυτήν την ώρα στην περιοχή του Ξυλοκάστρου και των αιωρούμενων σωματιδίων καπνού, που έχουν φτάσει και στην Αργολίδα, παρακαλούμε τους πολίτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών να είναι προσεκτικοί και να ακολουθήσουν τις κάτωθι οδηγίες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την προστασία της υγείας:

Πλήρης αποφυγή μετακινήσεων για τους ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τις εγκύους.

Παραμονή όσο το δυνατόν σε κλειστούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Η χρήση κλιματισμού ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου και ενθαρρύνεται σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος, με την προϋπόθεση ότι το δωμάτιο είναι και μπορεί να παραμείνει προστατευμένο από τον εξωτερικό αέρα.

Σε διαφορετική περίπτωση προτείνεται η δημιουργία ενός προστατευμένου και κλιματιζόμενου δωματίου εντός της οικίας.

Συνιστάται η αποφυγή δραστηριοτήτων που επιδεινώνουν περαιτέρω την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, και κυρίως το κάπνισμα.

Κατ’ επέκταση αποθαρρύνεται η χρήση κεριών για φωτισμό, μαγειρέματος σε ανοιχτή εστία, η χρήση προϊόντων αεροζόλ και η χρήση ηλεκτρικής σκούπας.

Αποφυγή άθλησης και σωματικής καταπόνησης.

Εφόσον η μετακίνηση κρίνεται απαραίτητη θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή 3) με καλή εφαρμογή.

Οι «χειρουργικές» ή υφασμάτινες μάσκες ΔΕΝ προστατεύουν από την εισπνοή καπνού ή στάχτης.

Οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται σε ώρες χαμηλότερου θερμικού φορτίου, π.χ. το βράδυ.

Οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά νοσήματα δεν θα πρέπει να μετακινούνται, ειδικά αν δεν είναι εφικτή η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας.

Για τους ασθενείς με άσθμα και ΧΑΠ, παθήσεις που κατεξοχήν επιδεινώνονται από την περιβαλλοντική επιβάρυνση, απαιτείται η αυστηρή τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής, και επί οποιασδήποτε επιδείνωσης των συμπτωμάτων, η άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα πνευμονολόγο με σκοπό την προσαρμογή της αγωγής.

461643114 122184266594225380 3999240631552454452 N

Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν το Μεγάλο Σάββατο καταστήματα και σούπερ μάρκετ

ARGOLIDA-PROMO

Ναύπλιο Νέα Εποχή: “Η σημερινή ημέρα ανήκει στους δημότες του Ναυπλίου!

ARGOLIDA-PROMO

Εντυπωσίασε η σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων Αργολίδας, Δράμας και Καστοριάς την Τσικνοπέμπτη στην Πρόνοια

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment