Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζες: Έρχεται μηνιαίο “χαράτσι” 0,50 ευρώ στους λογαριασμούς!

Μηνιαίο τέλος υπό τη μορφή πάγιας χρέωσης

Μηνιαίο τέλος υπό τη μορφή πάγιας χρέωσης σχεδιάζουν οι τράπεζες της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα.

Το νέο “χαράτσι” θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.

Καθώς πλέον δεν αναμένεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων και, κατά συνέπεια, άνοδος των εσόδων από το επιτοκιακό περιθώριο, οι ελληνικές τράπεζες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδα από προμήθειες και ταυτόχρονα να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση ξεχασμένων ή διπλών και τριπλών λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις.

Έκανε την αρχή η Eurobank, έρχονται και οι υπόλοιπες τράπεζες

Η αρχή έγινε με τη Eurobank, η οποία επιβάλλει μηνιαία χρέωση έως 0,60 ευρώ για την τήρηση λογαριασμού πληρωμών για αναλήψεις, καταθέσεις, μεταφορές χρημάτων, αγορές κ.ά.

Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και οι υπόλοιπες συστημικές και μικρότερες τράπεζες, κάτι το οποίο μπορεί να χρειαστεί έως 5 έτη για να ολοκληρωθεί.

Κι αυτό διότι η κάθε τράπεζα έχει διαφορετικό προφίλ καταθετών και διαφορετικό μείγμα καταθετικών λογαριασμών (απλό ταμιευτήριο, φοιτητικοί λογαριασμοί, μισθοδοσία, όψεως/τρεχούμενοι, επιχειρηματικοί κ.λπ.).

Επιπλέον, ο τρόπος μετάβασης θα εξαρτηθεί από τη σύνδεση της μηνιαίας χρέωσης με την προώθηση άλλων παροχών ή κινήτρων (π.χ. χωρίς καμία χρέωση εάν είναι μισθοδοσίας) ή με το να επιβάλλεται χρέωση μόνο όπου προσφέρεται από την τράπεζα υπηρεσία προστιθέμενης αξίας.

Σημειώνεται ότι μηνιαίες χρεώσεις υπήρχαν σήμερα στους λογαριασμούς για επιχειρήσεις.
ΠΗΓΗ: workenter.gr

Related posts

Επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη

ARGOLIDA-PROMO

Let’s do it Greece: Εθελοντικός καθαρισμός του Λόφου Ασπίδος από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών

ARGOLIDA-PROMO

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου του πρώτου Run Greece 2024

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment