Image default
PLUSΑΡΓΟΛΙΔΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το διάσημο οινοποιείο Magavali winery στην Σκοτεινή Αργολίδας που κρύβει μέσα του ένα ξεχωριστό μουσείο, πραγματικό «θησαυρό».

Το Κτήμα Magavali, ένα από τα πιο φημισμένα οινοποιεία της Ελλάδας, βρίσκεται στο τρίγωνο τών συνόρων τού νομού Αργολίδας, Αρκαδίας καί Κορινθίας.

Ανήκει στο νομό Αργολίδας σέ μία ορεινή περιοχή, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Νεμέα σε υψόμετρο 790 μέτρα.

Η ιστορία του κτήματος ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο Βασίλειος Μαγκάβαλης, αποφάσισε να εφαρμόσει στην κοιλάδα τής Σκοτεινής την αναγεννητική καλλιέργεια αμπέλου καί ύστερα την οινοπαραγωγή.

3 κτήματα με διαφορετικές συστάσεις εδάφους εκτείνοται σε περίπου 30.000 πρέμνα, όπου καλλιεργούνται 2 ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών:

(Η λευκή ποικιλία Μοσχοφίλερο καί το διάσημο Αγιωργίτικο ερυθράς οινοποίησης).

Με έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία, το Κτήμα Μαγκάβαλη παράγει κρασιά που έχουν κερδίσει πλήθος διεθνών βραβείων και αναγνώριση από οινολόγους και λάτρεις του κρασιού σε όλο τον κόσμο.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά στοιχεία του Κτήματος Μαγκάβαλη είναι το Μουσείο Οίνου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το στις : 8 Ιανουαρίου τού 2008.

Το μουσείο αυτό χτίστηκε το 1940 καί στεγάζεται σκεπασμένο από την σύγχρονη νέα εγκατάσταση του οινοποιείου.

Φιλοξενεί μία από τις ποιό σπάνιες συλλογές βοηθητικών εργαλείων εξοπλισμού και μηχανημάτων παραγωγής κρασιού στον κόσμο, που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να θαυμάσουν σπάνια αντικείμενα πού χρησιμοποιούσαν παλαιότερα στήν οικογένεια, όπως αμπελοκαλλιεργητικά εργαλεία, παραδοσιακά πιεστήρια και δοχεία αποθήκευσης κρασιού, και άλλα πολλά που μαρτυρούν την εξέλιξη της οινοποιίας μέσα στους αιώνες.

Το Μουσείο Οίνου του Κτήματος Μαγκάβαλη προσφέρει επίσης εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και ξεναγήσεις κάθε Κυριακή ώρα 12 με 6 μμ, παρέχοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία και την τέχνη της οινοπαραγωγής.

Η αξέχαστη, μοναδική εμπειρία αυτή εμπλουτίζεται από τις γευσιγνωσίες κρασιών που διοργανώνονται στο κτήμα, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος, άθερμο φυσικό μέλι σταφυλιών.

Συνοδευόμενα από λεπτομερείς επεξηγήσεις για την προέλευσή τους και τις μεθόδους παραγωγής τους.

Το Κτήμα Μαγκάβαλη δεν είναι απλά ένας τόπος παραγωγής κρασιού, αλλά ένας χώρος πολιτισμού και γνώσης, όπου η αγάπη για το κρασί συνδυάζεται με την παράδοση και την καινοτομία. Το Μουσείο Οίνου, παράλληλα, αποτελεί μια σημαντική πηγή πληροφοριών και εμπειριών για όλους όσους ενδιαφέρονται για την οινολογία και την ιστορία της, καθιστώντας το Κτήμα Μαγκάβαλη έναν απαραίτητο προορισμό για κάθε φίλο λάτρη τού κρασιού.

Μεθυστικά

Βασίλειος Μαγκάβαλης Οικογενειακή επιχείρηση

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ ΦΩΤΟ ΚΤΗΜΑ Magavali winery

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://magavaliwinery.gr/

Related posts

Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης θα επισκεφθεί την Αργολίδα σήμερα Παρασκευή 24 Μαϊου και το Ναύπλιο

ARGOLIDA-PROMO

Πέταξε καφέ σε εργαζόμενη και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί ΒΙΝΤΕΟ

ARGOLIDA-PROMO

Γ.ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Β’ τόμος της ιστορίας του ποδοσφαίρου της πόλης σας περιμένει!!!

takis

Leave a Comment