Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Τι ορίζει ο νόμος για την παραμονή σκύλου στην παραλία.

Το μεγάλο ερώτημα του καλοκαιριού για τους περισσότερους κηδεμόνες σκύλων  σύμφωνα με την επαγγελματία πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και σύμβουλο συμπεριφοράς σκύλων, Μυρτώ Ανθυπατοπούλου, είναι: «Να πάρω τον σκύλο μου μαζί μου στη θάλασσα ή, μήπως, όχι; Κι αν ναι, πώς θα τα καταφέρουμε να περάσουμε καλά και οι δύο, με το λιγότερο δυνατό στρες;».

Τι ορίζει ο νόμος για την παραμονή του σκύλου στην παραλία Καταρχάς, είναι πολύ σημαντικό, όπως λέει η κα Ανθυπατοπούλου, να γνωρίζουμε τι ορίζει η νομοθεσία σχετικά με την επίσκεψη των σκύλων μας στις παραλίες. Έτσι, ώστε να είμαστε τυπικοί.

Ο νόμος 4830/2021 αναφέρει ότι τα ζώα συντροφιάς επιτρέπονται στις μη οργανωμένες παραλίες, καθώς και να κολυμπούν στη θάλασσα. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε οργανωμένες παραλίες (εκτός αν επιτρέπεται ρητά από τον φορέα/νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας) και σε παραλίες με πιστοποίηση γαλάζιας σημαίας.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης εισόδου, οι πιστοποιημένοι σκύλοι βοηθείας ή θεραπείας. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση λουριού όσο ο σκύλος μας είναι εκτός θάλασσας, όπως, άλλωστε, σε κάθε δημόσιο χώρο. Ανεξάρτητα με το τι προβλέπει η νομοθεσία, είναι χρήσιμο να έχουμε μαζί μας το αποδεικτικό ηλεκτρονικού βιβλιάριου υγείας του.

Να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κάνει την απαραίτητη αποπαρασίτωση και έναν κτηνιατρικό έλεγχο. Ειδικά αν πρόκειται να πάρουμε τον σκύλο μας στις διακοπές..

ΠΗΓΗ: https://parallaximag.gr/

Related posts

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Οι δύο αγνοούμενοι οι νεκροί που εντοπίστηκαν

2o Pyrgos Food Festival: Ένα τριήμερο γαστρονομίας και διασκέδασης

ARGOLIDA-PROMO

Πρότυπο Επαλ Άργους: Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Εθελοντισμός στο Περιβάλλον»

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment