Image default
EVENTSΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σ.Α.Ε.Κ Άργους 

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Άργους υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το διαπιστευμένο Σχέδιο κινητικότητας με κωδικό 2023-1-EL01-KA122-VET-000134759-1 και τίτλο «Νέες Τεχνολογίες και Εξειδίκευση στον ψηφιακό και υγειονομικό τομέα: εξοικείωση και πρακτική άσκηση», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 1 (ΚΑ1): Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων. Η ροή πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 30-05-2024 έως 14-06-2024, στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη.

Η συνεργασία με τον Athena Study and Training srl, οργανισμό υποδοχής του προγράμματος, απέβλεπε στην προαγωγή των γνώσεων και των πολιτισμικών εμπειριών έξι (6) καταρτιζόμενων της Σ.Α.Ε.Κ. Άργους, ειδικότητων: Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων / Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων / Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας.

Η εκπαιδευτική διάσταση του προγράμματος περιλάμβανε επισκέψεις και Πρακτική Άσκηση σε κλινικές και εργαστήρια συναφή με το αντικείμενο σπουδών των συμμετεχόντων. Ενδεικτικά αναφέρονται:

– Πρακτική Άσκηση στο Semmelweis University, Institute of Biochemistry με τον Καθηγητή Χρήστο Χηνόπουλος

– Επίσκεψη στο Μουσείο Semmelweis , ενημέρωση για την εξέλιξη της ιατρικής ιστορίας και τεχνολογίας.

– Workshop στα εργαστήρια της ιδιωτικής κλινικής First Medical Center με την υπεύθυνη Dorottya Fekete

– Πρακτική Άσκηση στο Κέντρο Μετάγγισης Αίματος της Ουγγαρίας (προγραμματισμός οργάνωση, διακίνηση αίματος και παραγώγων, μητρώο δοτών, συστήματα ποιότητας, διαδικασία δωρεάς οργάνων από την Eurotransplant.

– Ξενάγηση στα εργαστήρια βιομηχημείας της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Gedeon Richter

– Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο γενετικής και εμβρυολογίας Czeizel Intézet.

Η πολιτιστική διάσταση του προγράμματος περιλάμβανε ξενάγηση στο κέντρο της πόλης και επισκέψεις στα σημαντικότερα σημεία ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος της Βουδαπέστης – Επίσκεψη στο Ζωολογικό κήπο, στην Μεγάλη Εβραϊκή Συναγωγή, Ξενάγηση στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο, Κρουαζιέρα στον Δούναβη.

Η Σ.Α.Ε.Κ Άργους συγχαίρει όλους όσοι συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση του σχεδίου και ιδιαίτερα τις συμμετέχουσες για τη συνεπή και υπεύθυνη παρουσία τους. Παράλληλα εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον Athena Study and Training srl, οργανισμό υποδοχής του προγράμματος, την Εθνική Μονάδα Erasmus+ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τη συντονισμένη δράση και την αμέριστη συμπαράστασή τους σε κάθε στάδιο του προγράμματος κινητικότητας.

Related posts

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Υδάτων και Κυκλικής Οικονομίας.

ARGOLIDA-PROMO

ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. ΒΙΝΤΕΟ DRONE

ARGOLIDA-PROMO

ΝΑΥΠΛΙΟ: Tροχαίο ατύχημα 2 ελαφρά τραυματίες

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment