Image default
RETRO STORIESΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν σήμερα 16/8/1992…

Στο Δημοτικό γήπεδο Άργους η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Παναργειακό, για τον πρώτο αγώνα κυπέλλου στη φάση των ομίλων.

Αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας για τη σαιζόν, οι προκριματικοί για το Champions league (στην πρώτη χρονιά του θεσμού) ήταν προγραμματισμένοι για τον Σεπτέμβριο και τον ίδιο μήνα ξεκινούσε και το πρωτάθλημα. Ιστορικά αυτός είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας με Δημήτρη Μελισσανίδη, στην ΑΕΚ, αφού ενάμιση μήνα πριν οι μετοχές της πρωταθλήτριας πέρασαν στα χέρια τα δικά του και του συνεταίρου του, Γιάννη Καρρά. Στον όμιλο εκτός του Παναργειακού η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας σε έναν περίεργο προγραμματισμό, αφού σε τρεις μέρες έπαιξε με τον Απόλλωνα και μετά από μια εβδομάδα τη Μηχανιώνα τελειώνοντας έτσι αυτή η φάση, οι αγώνες ήταν μονοί.

Η ένωση ζορίστηκε πολύ στο Άργος, ο Λιόσης μόλις στο πρώτο λεπτό άνοιξε το σκορ. Στο 24′ ισοφάρισε ο Αγορογιάννης και στο 44′ ο Δημητριάδης έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, οι κιτρινόμαυροι έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Σταματή στο 56ο λεπτό και στο 77′ ο Δουβίκας διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Στην ομάδα του Άργους εμφανίστηκε ο Νίκος Πιάς, που παλαιοτέρα φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά και ο Μπλένταρ Κόλα που λίγα χρόνια μετά θα φορούσε και αυτός τα κιτρινόμαυρα και κάθισε στον πάγκο της ένωσης σαν υπηρεσιακός προπονητής. Στα επόμενα παιχνίδια η ΑΕΚ κέρδισε 2-1 τον Απόλλωνα και 6-0 τον Ποσειδώνα και πέρασε από τον όμιλο στην πρώτη θέση.

Η σύνθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν Ατματσίδης, Αγορογιάννης, Καραγιάννης, Σταματής, Θεοδωρίδης (46′ Βασιλόπουλος), Παπαϊωάννου, Μητρόπουλος, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Αλεξανδρής, Γεωργιάδης (80′ Παπαδόπουλος).

ΠΗΓΗ https://web.facebook.com/XronontoulapoAEK

Related posts

O Ανδριανός Καχριμάνης στον Αστέρα Δρεπανιακό

ARGOLIDA-PROMO

Ποδόσφαιρο Κύπελλο Γυναικών: Αποτελέσματα της Τετάρτης 13/3 για την 1η φάση

ARGOLIDA-PROMO

Αθλητικός Πολιτιστικός σύλλογος Άθλησις

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment