Image default
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προβλήματα με την αλλαγή ταμειακών μηχανών και τα Voucher της Κυβέρνησης

Η εστίαση σε όλη την επικράτεια βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν τεράστιο προβληματισμό που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Μέχρι τις 30 Ιουνίου, όλα τα εστιατόρια και μαγαζιά εστίασης που διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα οφείλουν να αλλάξουν τις ταμειακές τους μηχανές, σύμφωνα με τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις.

Για να απαλύνει το βάρος αυτής της αλλαγής, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξέδωσε voucher αξίας 380 ευρώ για κάθε επιχείρηση προς αντιμετώπιση του κόστους της νέας ταμειακής μηχανής. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες και τεχνικοί των καταστημάτων διαπιστώνουν με απογοήτευση ότι οι πωλητές των ταμειακών μηχανών αρνούνται να δεχτούν αυτά τα voucher (λίστες ονομάτων σε πρώτη ζήτηση). Αντ’ αυτού, απαιτούν από τους ίδιους να καλύψουν το ποσό αγοράς μιας νέας ταμειακής μηχανής εστιατορίου από την τσέπη τους.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι διπλής φύσης. Αφενός, υπάρχει η οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων, που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν έξοδα που δεν είχαν προβλέψει σε ένα ήδη δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αφετέρου, ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί πρόβλημα και με την σύνδεση των νέων ταμειακών με τα pos.

Εκατοντάδες Μέλη του κλάδου μας, εκφράζουν την ανησυχία τους για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, καθώς κανένας τεχνικός δεν φαίνεται πρόθυμος να αναλάβει την εργασία, η λύση του voucher της κυβέρνησης φαίνεται ανεπαρκής και αναξιόπιστη.

Επομένως, η ανάγκη για λύσεις είναι επιτακτική. Οι αρμόδιες αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να συνεργαστούν άμεσα για την εξεύρεση ενός λειτουργικού σχεδίου που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των μηχανημάτων τους με ελάχιστες οικονομικές επιπτώσεις. Παράλληλα, η παροχή τεχνικής υποστήριξης πρέπει να εξασφαλιστεί για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και η τήρηση των κανονιστικών απαιτήσεων.

Σε μια περίοδο που η επιχειρηματική κοινότητα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, η συνεργασία και η υποστήριξη από τις κυβερνητικές αρχές αποτελούν τον μονόδρομο για τη διασφάλιση της επιβίωσης και της ανάκαμψης του τομέα της εστίασης.

Μετά από έρευνα που διενήργησε το (ΠΑΣΚΕΔΙ), ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα έρχεται να ανατρέψει τις προηγούμενες εκτιμήσεις σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια με την αλλαγή των ταμειακών μηχανών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, δεν προέκυψε κάποιο θέμα σχετικά με την αποδοχή των voucher από τις εταιρίες ταμειακών μηχανών, όπως είχε αρχικά υποθέσει η επιχειρηματική κοινότητα. Αντίθετα, το πρόβλημα διαπιστώθηκε σε κάποιες εταιρίες ταμειακών μηχανών, οι οποίες δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του voucher.

Related posts

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου του πρώτου Run Greece 2024

ARGOLIDA-PROMO

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας – Hellenic Rescue Team of Argolis

ARGOLIDA-PROMO

Γ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ:Συναντήθηκα την Πέμπτη 4/4 με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Γιάννη Μαντζούνη.

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment