Image default
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο “χαράτσι” για τα καθίσματα στους εξωτερικούς χώρους

Έρχεται νέο χαράτσι από τους δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα και τον δημοτικό φόρο 0,5%  στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης – ξενοδοχεία” 

Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν από τον νέο Υπουργό εσωτερικών, κ. Λιβάνιο, με νομοθετική ρύθμιση που αφορούν τον κλάδο της ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, σχετικά με την χρήση των δημοτικών χώρων για τραπεζοκαθίσματα και τον Δημοτικό Φόρο 0,5%.

Ήδη δεσμεύτηκε στην συνεδρίαση με την ένωση των Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), ότι με νέα Νομοθετική ρύθμιση θα επέλθει η εξής αλλαγή: Παραχωρείται η δυνατότητα στους Δήμους, να επιβάλλουν φόρο παρεπιδημούντων σε περίπτωση που τα οικονομικά τους στοιχεία δεν επαρκούν για την διαχείριση των οικονομικών τους δυνατοτήτων. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημοτικός Φόρος πριν δύο δεκαετίες ήταν σε ποσοστό 5% επί του τζίρου, μετετράπη σε 2% και τα τελευταία περίπου 10 χρόνια σε 0,5% επί του τζίρου.

Αυτή η αλλαγή, εφόσον υλοποιηθεί, συνεπάγεται ότι πολλοί Δήμοι θα μπορούν να επιβάλλουν δημοτικό φόρο κατά βούληση. Για παράδειγμα, εάν επαναφέρει κάποιος Δήμος το δημοτικό φόρο στο 5%, στις 200.000 τζίρο ο  δημοτικός φόρος θα ανέρχεται στις 10.000, ενώ με το σημερινό δημοτικό φόρο 0.5%, ο φόρος είναι 1000 ευρώ.

Επίσης, ο Υπουργός έχει δεσμευτεί για την αύξηση των προστίμων για όσους καταπατούν επιπλέον τετραγωνικά από την έκταση που τους έχει παραχωρηθεί με αδειοδότηση. Αυτό σημαίνει 200% και 300% στα επιπλέον τετραγωνικά χωρίς άδεια. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο των 200% προϋπήρχε και είχε καταργηθεί και μετατραπεί στο 100% τα τελευταία χρόνια.

Related posts

Νάξος: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα

ARGOLIDA-PROMO

Ξήλωσαν παράνομο αποστακτήριο στην Κρήτη

ARGOLIDA-PROMO

«Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης» στα Λαγκάδια Γορτυνίας

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment