Image default
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λουκέτο σε καφενείο για 195 ευρώ

Ακρως αυστηροί οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για την έκδοση αποδείξεων και σε επιχειρήσεις, στην Πάτρα. Ιδιοκτήτρια καφενείου «ψάχνεται» ακόμα αφού χτύπησε κανονικά τις αποδείξεις.

Σφίγγει όλο και πιο πολύ ο κλοιός του φορολογικού ελέγχου για τις μικρές επιχειρήσεις και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρά σε λίγο καιρό, με την οριστική διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ

Αρκετοί λογιστές και μικρές επιχειρήσεις θα βρουν σίγουρα τον μπελά τους, όχι για λόγους φοροδιαφυγής, αλλά για τυπικές αστοχίες που μπορεί να προκύψουν λόγω τεχνικού προβλήματος ή διακοπής της επικοινωνίας μεταξύ ταμειακής μηχανής με το σύστημα e-send της ΑΑΔΕ. Αν π.χ. αποτύχει η αποστολή των φορολογικών στοιχείων της επιχείρησης στην ΑΑΔΕ, τότε θα είναι εκτεθειμένη σε έλεγχο και διοικητικά πρόστιμα από την Εφορία.

Μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε το Σάββατο σε καφενείο της Πάτρας, όπου η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης υπεβλήθη σε φορολογικό έλεγχο από κλιμάκιο της Εφορίας, που της επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ και 48ωρο λουκέτο, γιατί όπως διαπιστώθηκε, δεν διαβιβάστηκαν σωστά στο σύστημα e-send της ΑΑΔΕ το δελτίο Ζ της ημέρας με 58 αποδείξεις για συναλλαγές συνολικής αξίας 195 ευρώ.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιο λόγο της επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, αφού είχε «κόψει» κανονικά τις αποδείξεις. Σε έλεγχο όμως που έκανε η λογίστριά της, διαπιστώθηκε πως υπήρξε διακοπή επικοινωνίας του διακομιστή (router) της ταμειακής μηχανής με το σύστημα της ΑΑΔΕ, η οποία όμως δεν έγινε αντιληπτή από την επιχείρηση. Η λογίστρια της επιχείρησης προσπαθεί τώρα να εξηγήσει στην Εφορία το τεχνικό πρόβλημα που ανέκυψε, με αβέβαιο όμως αποτέλεσμα.

Το παραπάνω συμβάν, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, του πόσο αυστηροί έχουν γίνει πλέον οι έλεγχοι της Εφορίας και πόσο ακόμα θα σφίξει ο κλοιός, μετά την παρέλευση της τελευταίας προθεσμίας για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και με την ΑΑΔΕ.

Related posts

Τράπεζες: Έρχεται μηνιαίο “χαράτσι” 0,50 ευρώ στους λογαριασμούς!

ARGOLIDA-PROMO

Κρήτη: Ξέχασαν μια γάζα στο σώμα γυναίκας κατά τη διάρκεια καισαρικής

ARGOLIDA-PROMO

Ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Μέσι Λιονέλ.

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment