Image default
PLUSΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Πανσέληνος του Αυγούστου σε εκατό μνημεία μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις – με ελεύθερη είσοδο – σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία.

Περισσότεροι από εκατό αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν στις 19 Αυγούστου το κοινό κάτω από το φως της πανσελήνου.

Η φετινή διοργάνωση, θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως και τις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, αστροπαρατήρηση, αφηγήσεις παραμυθιών και ξεναγήσεις, τις οποίες διοργανώνουν οι Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, πολλές εκ των οποίων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους. Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιήσουν επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

https://www.culture.gov.gr/el/service/SitePages/view.aspx?iID=5210

Related posts

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό τις επόμενες ημέρες 

takis

4,8 Ρίχτερ στην Αργολίδα: «Δεν πρέπει να είμαστε απόλυτα ήσυχοι ότι ο κίνδυνος πέρασε» 

ARGOLIDA-PROMO

Στα 3 ευρώ ο καφές στο χέρι – Γιατί αυξάνεται ξανά

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment