Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Αλλαγή παρόχου με ένα κλικ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί την εύκολη και γρήγορη αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου μέσω της πλατφόρμας gov.gr, με στόχο να ενδυναμώσει τους καταναλωτές στην εύρεση φθηνότερου παρόχου και να διευκολύνει τη διαδικασία αλλαγής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπογραμμίζει συνεχώς τη σημασία της αλλαγής παρόχου, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους όπου τα τιμολόγια διακυμαίνονται σημαντικά, όπως τώρα.

Το ΥΠΕΝ έχει ήδη θεσμοθετήσει ότι οι καταναλωτές με κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) μπορούν να αλλάζουν παρόχο κάθε μήνα. Πλέον, προωθείται η απλοποίηση αυτής της διαδικασίας, αντικαθιστώντας την απαιτούμενη «χαρτούρα» όπως εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, με απλά κλικ στο gov.gr.

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Αλλαγή παρόχου με ένα κλικ

Η νέα υπηρεσία, που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο από το Υπουργείο Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναμένεται να παρουσιαστεί και να γίνει διαθέσιμη στους καταναλωτές εντός Αυγούστου.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που θα αυτοματοποιεί τα στοιχεία του καταναλωτή, έτσι ώστε η αλλαγή παρόχου να γίνεται απρόσκοπτα, χωρίς την ανάγκη ανταλλαγής φυσικών ή ψηφιακών εγγράφων», δήλωσε αρμόδιο στέλεχος του ΥΠΕΝ στην «Καθημερινή».

Διαδικασία αλλαγής παρόχου βήμα-βήμα:

  1. Υποβολή Αίτησης: Ο καταναλωτής πραγματοποιεί την αίτησή του για αλλαγή παρόχου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
  2. Ηλεκτρονική Ειδοποίηση: Ο προμηθευτής αποστέλλει ηλεκτρονική ειδοποίηση στον καταναλωτή, ενημερώνοντάς τον για τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται να συλλέξει προκειμένου να προχωρήσει στο συμβόλαιο.
  3. Συναίνεση Καταναλωτή: Ζητείται η συναίνεση του καταναλωτή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αυτή η απλοποιημένη διαδικασία αλλαγής προμηθευτή θα εισαχθεί σχεδόν ταυτόχρονα με τα μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό της μετακίνησης “στρατηγικών κακοπληρωτών”, τα οποία το ΥΠΕΝ έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ:https://ergasia.gr/

Related posts

Ηράκλειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

ARGOLIDA-PROMO

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στις σπηλιές των Διδύμων

ARGOLIDA-PROMO

Δήμος που δίνει επίδομα 3.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια που απέκτησε παιδί το 2023

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment