Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερχεται έως το τέλος του μήνα ο Προσωπικός Αριθμός

Με καθυστέρηση περίπου οκτώ μηνών έρχεται έως το τέλος του μήνα ο Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) του πολίτη, ο οποίος θα αποτυπωθεί στις νέες ταυτότητες και θα αποτελεί πλέον το κύριο στοιχείο για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων στις συναλλαγές τους με τους φορείς του Δημοσίου.

Η πολυαναμενόμενη άφιξη του ΠΑ (εκκρεμεί από πέρυσι) θα φέρει αλλαγές στα ραντεβού για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, καθώς πλέον πριν από την έκδοσή τους οι πολίτες θα πρέπει πρώτα να αποκτούν τον ΠΑ, μέσω της νέας  ψηφιακής πλατφόρμας myinfo.

Το προεδρικό διάταγμα που ορίζει τη διαδικασία απόκτησης του ΠΑ έλαβε ήδη την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η χορήγηση του ΠΑ στους πολίτες θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myinfo, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες. Η όλη διαδικασία θα λειτουργεί ως εξής: Ο πολίτης θα μπαίνει αρχικά στην πλατφόρμα myinfo για να διαμορφώσει τον μοναδικό Προσωπικό Αριθμό του, ο οποίος θα αποτελείται από ένα γράμμα του αλφαβήτου που θα πρέπει να είναι διαθέσιμο και στη λατινική γλώσσα (δηλαδή Κ, Μ, Ν, Ο κ.ο.κ,  αλλά όχι Ψ, Θ, Ω κ.λπ), από δύο αριθμητικά ψηφία και από ολόκληρο τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του.

Συγκεκριμένα, ο πολίτης από τα τρία επιπλέον αλφαριθμητικά στοιχεία που θα προστεθούν στον προσωπικό του αριθμό θα επιλέγει τα δύο (το γράμμα και έναν αριθμό), ενώ η πλατφόρμα myinfo θα επιλέγει το τρίτο στοιχείο (έναν αριθμό). Ολόκληρος ο προσωπικός αριθμός θα αποθηκεύεται πλέον στις νέες ταυτότητες.

Related posts

Θρίλερ με την σορό γυναίκας στον Πόρο

ARGOLIDA-PROMO

«Διπλό» για τον Διομήδη στην Έδεσσα! TO LING TOY ΑΓΩΝΑ

ARGOLIDA-PROMO

Κόρινθος: Κάηκε ολοσχερώς η βιομηχανία στα Εξαμίλια

takis

Leave a Comment