Image default
ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα από το Δήμο Ναυπλιέων για ακαθάριστα οικόπεδα

Στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αρκετά ακαθάριστα οικόπεδα ιδιωτών αποτελούν εστίες κινδύνου.

Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, των αρμοδίων προς τους κατόχους των ακαθαρίστων οικοπέδων, να επιληφθούν του θέματος της καθαριότητας και της δήλωσης τους στην ειδική πλατφόρμα, εν τούτοις δεν φάνηκε πως εισακούσθηκαν από όλους, με αποτέλεσμα μετά από αυτοψίες να επιβληθούν και τα πρώτα πρόστιμα από το δήμο Ναυπλιέων.

Όπως είναι ήδη γνωστό, εδώ και αρκετό καιρό οι αρμόδιοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, θα επιβληθούν ή καταλογισθούν αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον οικείο Δήμο: α. Πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ. Όμως, πλέον οι υπηρεσιακώς υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να επιβάλλουν πρόστιμα σε ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν στην συγκεκριμένη Πυροσβεστική Διάταξη.

Ο Δήμος Ναυπλιέων εφαρμόζει το νόμο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Οι υπηρεσιακώς υπεύθυνοι εργαζόμενοι και η Διοίκηση του Δήμου είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις κείμενες διατάξεις.

Μπορεί να είναι εικόνα γρασίδι και κείμενο

Related posts

Θανατηφόρο τροχαίο στη Στέρνα – Νεκρός ένας νεαρός άνδρας

ARGOLIDA-PROMO

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας 

ARGOLIDA-PROMO

Ναύπλιο: Φωτιά σε αυτοκίνητο μετά από έκρηξη – Bίντεο

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment