Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Απίστευτο: Ζήτησαν αναβολή κηδείας για να μην ακυρώσουν το πανηγύρι χωριού

Από τη μία οικογένεια πενθούσε για τον θάνατο συγγενούς και από την άλλη κάποιοι γλεντούσαν σε πανηγύρι του χωριού 

Πριν από λίγες ημέρες, ένα μικρό χωριό στην Κεφαλονιά βρέθηκε αντιμέτωπο με μια ασυνήθιστη και δυσάρεστη κατάσταση, που προκάλεσε βαθύ διχασμό στους κατοίκους του. Ένας 55χρονος άνδρας με καταγωγή από το χωριό απεβίωσε, και όπως είναι φυσικό, η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του προγραμματίστηκαν να γίνουν στο γενέθλιο τόπο του. Ωστόσο, την ίδια ημέρα είχε ήδη προγραμματιστεί ένα πανηγύρι, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του χωριού.

Οποιοσδήποτε θα ανέμενε ότι η εκδήλωση θα μεταφερόταν σε άλλη ημέρα, ώστε να τιμηθεί ο θανών και να επιδειχθεί ο απαιτούμενος σεβασμός προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Αντίθετα, υπήρξε πρόταση να αναβληθεί η κηδεία, κάτι που φυσικά ήταν αδύνατον.

Το αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης ήταν μια εικόνα που άφησε πολλούς προβληματισμένους: μέσα στον ναό τελούνταν η εξόδιος ακολουθία, ενώ σε απόσταση αναπνοής, λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα, οι προετοιμασίες για το πανηγύρι ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Αναμμένα κάρβουνα, ταψιά γεμάτα φαγητά, γέλια και χαρές συνόδευαν τις ετοιμασίες. Και το βράδυ, ενώ μια οικογένεια θρηνούσε την απώλεια του δικού της ανθρώπου, το χωριό γλεντούσε ως το ξημέρωμα.

Κάποιοι μπορεί να πουν πως αυτή είναι η ζωή, ένας συνδυασμός από χαρές και λύπες, πανηγύρια και κηδείες. Αλλά η ουσία της ζωής δεν είναι μόνο τα γεγονότα, αλλά τα συναισθήματα που τα συνοδεύουν. Ο σεβασμός στον πόνο του άλλου, η αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές, η ανθρωπιά μας—αυτά είναι τα στοιχεία που πραγματικά καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας και της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

ΠΗΓΗ https://artinos.gr/

Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Ναυπλιέων καμμία εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Νόνη

takis

Χριστούγεννα: Πιστοί στο καθήκον Οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής

ARGOLIDA-PROMO

Τήνος: “Μάχη” με τα κύματα στο λιμάνι για να δέσει το Andros Queen

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment