Image default
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αντώνης Κ. Μαλτέζος: Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΤΕΛ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .

Το γνωστό πρόβλημα της συγκοινωνίας , τόσο προς την έδρα του Δήμου όσο και προς το Ναύπλιο και την Αθήνα , που αντιμετωπίζουν δημότες και κάτοικοι του οικισμού των Διδύμων, οι οποίοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο για τις μετακινήσεις τους και είναι υποχρεωμένοι να επιβαρύνονται οικονομικά με τη χρήση ΤΑΞΙ (εφόσον είναι διαθέσιμα) ή να περπατούν τριάμισι χιλιόμετρα για να φτάσουν στον Σταυρό από όπου διέρχονται τα υπεραστικά λεωφορεία θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ασφάλεια και ακεραιότητα

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.

Η εγκατάλειψη των επιβατών για τα Δίδυμα στο Σταυρό ή στη στάση μέσα στο χωριό , από τους οδηγούς του ΚΤΕΛ Αργολίδας συνεχίζεται παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων.

Η απαράδεκτη τακτική της ουσιαστικής κατάργησης της συγκοινωνιακής γραμμής των υπεραστικών λεωφορείων που διέρχεται μέσα από το χωριό μας οδηγεί στην περαιτέρω απομόνωση και απαξίωση του τόπου μας και καθιστά τους πολίτες των Διδύμων δημότες β κατηγορίας.

Το ιστορικό της τακτικής του ΚΤΕΛ είναι γνωστό .

Το 2023 με παρέμβαση τοπικών παραγόντων μάθαμε ότι δόθηκε λύση και τα υπεραστικά λεωφορεία εξυπηρετούσαν το χωριό με στάση στην κάτω πλατεία του οικισμού .

Η υπόσχεση κρατήθηκε όσο το απαιτούσε η συγκυρία της εποχής (εκλογές ) και φέτος το ΚΤΕΛ συνέχισε την ίδια τακτική, να εγκαταλείπει τους επιβάτες για τα Δίδυμα στη θέση Σταυρός, τριάμισι χιλιόμετρα από το χωριό.

Τον Ιούλιο εγκατέλειψε μια μητέρα με το ανήλικο παιδί της και η υποβολή μήνυσης στο ΚΤΕΛ και στον οδηγό για έκθεση σε κίνδυνο και εγκατάλειψη επιβατών ανάγκασε για ένα διάστημα τους οδηγούς να διέρχονται μέσα από το χωριό.

Αυτό το διάστημα δεν κράτησε για πολύ καθώς οδηγοί των ΚΤΕΛ συνέχιζαν να παρακάμπτουν το χωριό αγνοώντας το γεγονός ότι μετέφεραν επιβάτες που είχαν εισιτήριο για τα Δίδυμα .

Σε δύο περιπτώσεις απαιτήθηκε η άμεση επικοινωνία των επιβατών με την Αστυνομία και η απειλή για την υποβολή μήνυσης για να αναγκαστούν οι οδηγοί να μεταφέρουν τους επιβάτες στην στάση κάτω πλατεία του χωριού.

Λίγες μέρες αργότερα τρεις επιβάτες περίμεναν στη στάση εντός του χωριού στις 6.00 π.μ. το λεωφορείο για Αθήνα και αυτό δεν ήρθε ποτέ……..

Το ίδιο διάστημα οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ δίνουν υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι τα υπεραστικά λεωφορεία της γραμμής από και προς Κρανίδι– Ναύπλιο- Αθήνα θα διέρχονται από τα Δίδυμα.

Οι υποσχέσεις αυτές όμως είναι -όπως φαίνεται – χωρίς νόημα αφού η διέλευση των λεωφορείων από το χωριό εξαρτάται από τη διάθεση και τη θέληση των οδηγών.

Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες είχαμε άλλα τρία περιστατικά εγκατάλειψης επιβατών με κορυφαίο αυτό της Δευτέρας 26 /8 , όπου νεαρή περίμενε ματαίως στη στάση εντός του χωριού , για να πάρει το λεωφορείο των 6.00 π.μ. με προορισμό την Αθήνα, με αποτέλεσμα να χάσει την αεροπορική πτήση για τη Ρόδο

( όπου εργάζεται !!! )

Αιτούμαστε για πολλοστή φορά……..

1. Την διέλευση των υπεραστικών λεωφορείων των γραμμών από και προς Ναύπλιο- Αθήνα- Κρανίδι από το εσωτερικό του οικισμού των Διδύμων (των 1000 και πλέον κατοίκων ) όπως γινόταν από τη δεκαετία του 1950-60 μέχρι το 2010 , πριν γίνει η παράκαμψη του χωριού.

2. Την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με τα δρομολόγια στις στάσεις των υπεραστικών λεωφορείων.

3. Την ανάρτηση των δρομολογίων , με την επισήμανση ότι θα διέρχονται από τον οικισμό των Διδύμων , στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Αργολίδας .

4. Επίσης καλούμε τους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ να ενημερώσουν όλους τους οδηγούς των λεωφορείων της γραμμής Αθήνα -Ναύπλιο- Κρανίδι , έτσι ώστε οι επιβάτες από και προς τα Δίδυμα να μη χρειάζεται να « δίνουν μάχη » με τον εκάστοτε οδηγό……

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΤΕΛ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ .

Αντώνης Κ. Μαλτέζος

Πλοίαρχος Α’. Ε.Ν

Τελευταίος πρόεδρος ανεξάρτητης Κοινότητας Διδύμων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Κ . ΔΙΔΥΜΩΝ

( σύμφωνα με πρόταση Τοπικού συμβουλίου 13/08/2024)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ , ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ Ή ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟ -ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΝΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

6974515252 ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΄Η

6945705699 ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ .

Ο πρόεδρος της Δ.Κ Διδύμων

Μπουγιούρας Κωνσταντίνος

Related posts

Το άγνωστο επίδομα των 200 ευρώ που το παίρνεις 12 μήνες σερί

ARGOLIDA-PROMO

Πέθανε ο ιστορικός ηγέτης του Πανηλειακού Σάκης Σταυρόπουλος

ARGOLIDA-PROMO

Ξεκινούν τα δρομολόγια των λεωφορείων προς την ΚΑΡΑΘΩΝΑ την Δευτέρα 17 Ιουνίου

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment