Image default
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκε όχημα της πυροσβεστικής

Σε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξελίσσεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή το πρωί στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, δημιουργώντας έναν πραγματικό πύρινο εφιάλτη.

Μέχρι στιγμής, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για τέσσερα χωριά, ενώ άλλοι τρεις οικισμοί έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα.

Αργά το βράδυ, οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό Ελληνικό, και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη προκληθεί ζημιές σε κατοικίες. Οι κάτοικοι του Ελληνικού, όπως και άλλων χωριών της περιοχής, απομακρύνθηκαν με εντολή του 112 προς ασφαλείς τοποθεσίες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 255 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από 9 ομάδες δασοκομάντος και 81 οχήματα. Νωρίτερα, στην επιχείρηση συμμετείχαν 24 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, με τα δύο να χρησιμοποιούνται για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και δύο μηχανήματα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στον οικισμό Ελληνικό, από τον οποίο οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς και να αποτρέψουν περαιτέρω ζημιές σε σπίτια και υποδομές.

Related posts

Ο Χρυσοχοΐδης «ανοίγει» τα γήπεδα ποδοσφαίρου στις 12 Φεβρουαρίου

ARGOLIDA-PROMO

Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Επιδαύρου

Ακίνητα: Από 150 ευρώ το κόστος υποχρεωτικής πυροπροστασίας

ARGOLIDA-PROMO

Leave a Comment